Tämän ja muut pelit löydät edullisesti osoitteesta www.konsolinet.fi

 

Ensivaikutelma

Muistan muutamia hyviä ajopelejä SNES-konsolille 90-luvulta kuten Top Gear  ja Mario Kart. Teknillisesti en tiedä miten ne tehtiin, mutta pelit olivat ilman 3D elementtejä. Peliradat olivat “litteitä” ja kaikki elementit maalattuja pohjaan, luoden illuusion 3D ympäristöstä. Lähiaikoina silmiini pisti Horizon Chase Turbo -peli, joka lupaa ysäri tunnelman ja nostalgiset huurut. Peli on myös julkaistu fyysisenä versiona Numskull Gamesin kautta Nintendo Switchille ja tulossa PS4:selle syyskuussa 2019.

Horizon Chase Turbo_20190802114309.jpg

Tarina

Tässä ajopelissä ei ole tarinaa tai juonta.

Pelattavuus & ohjattavuus

Pidän siitä, kuinka pelimekaniikka toimii, mutta se vaatii suoranaista keskittymistä ja erittäin nopeaa reaktiokykyä. Kirjaimellisesti tuijotin TV:tä, melkein silmiä räpäyttämättä. Autot kaahaavat todella nopeasti ja käännökset pamahtavat ruutuun minä millisekuntina hyvänsä. Pelattavuutta auttoi se, kuinka autot myötäilivät rataa ja käännöksiä hieman automaattisesti, tämä sama tekniikka on tuttu niistä vanhoista 90-luvun konsoli ja arcade peleistä. Autojen ohjattavuudessa oli kuitenkin hieman todellisuuden tuntua, kuten käännösten ja törmäyksien kannalta, mutta Horizon Chase Turbo:n tarkoitus ei ole olla fysiikan lakien mukainen, vaan antaa pelaajille nostalgian tuntuja ja olla viihdyttävä.

Horizon Chase Turbo_20190802123437_1.jpg

Peli sisältää erilaisia moodeja, kuten Campaign, Tournament, Playground ja Endurance. Pelasin enimmäkseni Campaign moodia, jossa jouduin kisailemaan yhdessä maassa kerrallaan. Jokainen maa sisältää kolme ajorataa ja pelaajan tarkoitus on saada korkeimmat pisteet ja kun pisteitä on tarpeeksi, saa avattua uuden maan. Jokainen maa sisältää myös yhden erikoisradan, jossa täytyy sijoittua vähintään kolmanneksi, jotta saa voitettua päivityksiä autoihin. Pelissä saa myös uusia autoja, joiden ominaisuudet vaihtelevat.

Pelatessa huomasin helposti, kuinka moni ajorata tarvitsi tietynlaisen auton tiettyihin ratoihin, koska autojen erilaisiin ominaisuuksiin kuului esimerkiksi nopeus, kiihtyvyys ja ohjattavuus. Ominaisuudet tulivat todella käyttöön, eivätkä ne olleet esillä vain huvin vuoksi. Jotkun radat olivat todella hankalia ja mutkikkaita, ja pelin nopea tempo välillä silmiä huimaava.

Horizon Chase Turbo_20190731215805

Grafiikat

Kaikki näytti erittäin yksinkertaistetulta ja linjakkaalta Horizon Chase Turbo:ssa ja se oli mielesätni parhain ratkaisu tällaiselle pelille. Mikäli kaikki olisi ollut todella yskityiskohtaista, pelaajan olisi todella vaikea keskittyä nopeaan kuvaan. Plussana se antoi pelille kivan retro-arcade tyylin. Oli helppo missata pelin taustat, koska pelatessa ei ollut aikaa katsoa muualle kuin radalle, tarkatselin kylläkin ajoratoja ja taustat ja tyylit olivat todellisia eri maiden kulttuurille ja ympäristölle.

Horizon Chase Turbo_20190802120644.jpg

Ääni

En ole varma musiikin tyylilajista, mutta se muistutti paljon vanhoja arcade pelejä, mutta uudella otteella. En voi oikein sanoin kuvailla musiikkia, mutta ääniraidat Horizon Chase Turbo:ssa ovat todella hyviä, ja on niitä harvoja musiikkeja, joita mielelläni ostaisin CD-levynä. Tässä yksi esimerkki:

Vaikeusaste

Pelatessani mitä tahansa moodia, niiden loppua kohden pelin ajoradat vaikenivat ja kävivät hankalammaksi, ja olin monesti onnekas päästessäni edes kolmannelle sijalle. Pelissä ei vain ajella, siinä on myös erilaisia startegioita, joita kannatti käyttää, kuten nitron käyttäminen tietyissä suorissa, tietyn auton käyttö rataa kohden, päivitysten ostaminen, jotka tuovat eniten hyötyä. Joissakin moodeissa pystyi valistemaan vaikeusasteen ja enimmäkseni pelasin keskivaikealla, jonka koin haastavana, varsinkin loppua kohden. Horizon Chase Turbo ei ole mielestäni tehty kaikille pelaajille sen nopean tahdin ja originaalisen arcade -tyylin takia. Vaikeinta pelissä oli niinsanottu “litteä maa”, koska pelaaja ei näe sillä tarpeeksi pitkälle ja pelaaminen olikin odottamista seuraavan mutkan ilmestymistä ruudulle, tehden vaikeaksi kuvitella rataa 3-ulotteisesti.

Horizon Chase Turbo_20190801191629.jpg

Loppuvaikutelma

En ole pelannut ajopelejä ainakaan vuosikymmeneen ja Horizon Chase Turbo oli niitä harvoja, jotka jäävät pelikansiooni. En pystynyt lopettamaan pelaamista, koska halusin jatkuvasti voittaa ja avata seuraavan maan ja nähdä kuinka pitkälle pääsen, ja kuinka hulluiksi ajoradat käyvät. Tuntui välillä jopa hypnoottiselta tuijottaessani rataa, yrittäen muistaa sen jokaisen käännöksen. Jos jotakin, niin Horizon Chase Turbo antoi minulle nostalgiset pakokaasut ja muistot 90-luvulta. Sain jopa peukaloni kipeäksi pelatessani tunteja yhteenmenoon ja murskatessani ohjaimen ristinäppäimiä, joka ei voisi nostaglisempaa ollakaan :) Mitä tulee pelin fyysiseen julkaisuun, niin se myös taatusti löytää tiensä pelivalikoimaani.

Arvostelukopion on toimittanut julkaisija

 

This slideshow requires JavaScript.

horizonchasereview_fin.png

e pegi3 logo

JULKAISUPÄIVÄ: 07.06.2018
TYYLILAJI: Kilpa-ajo/Kolikkopeli
KEHITTÄJÄ: Aquirus
JULKAISIJA: Aquiris
ALUSTAT: PlayStation 4
Nintendo Switch
Xbox One
Steam

Sponsori:

konsolinet_uusi_logo

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.