NÄMÄ SIVUT OVAT MAINOSVAPAAT

Ei enää Yksinomaan Xboxille

Alan Wake peli oli aiemmin vain Xbox-konsoleille, mutta näyttää siltä, että Remedy Entertainmentin diili Microsoftin kanssa on päättynyt kauan sitten, koska saimme sellaisia pelejä muille konsoleille, kuten Control ja Alan Wake Remastered. Olen siitä kiitollinen, koska en omista yhtään Xbox-konsolia enkä haluaisi ostaa sellaista vain pelatakseni sillä muutamia pelejä. Minulla ei myöskään ole tehokasta PC:tä, omistan vain Macin. Mac saa välillä joitain AAA-pelejä Applen luomien uusien sirujen takia, joista uusin on Resident Evil 4 remake, jonka arvostelin 4/5.

Remedyn uusin peli, Alan Wake 2, julkaistiin lokakuussa 2023 ja fanit eivät voisi olla onnellisempia. Peli on ollut tekeillä jo vuosia. En ole suuri Alan Wake -fani, ollakseni rehellinen. Pelasin alkuperäisen pelin, kun se julkaistiin vuonna 2010, ja mielestäni se oli hyvä peli. Katsotaan kuinka Alan Wake 2 pärjää.

Alan Wake Kirjoittaa Tarinaa

Alan Wake 2:n juoni on lähes suora jatkumo ensimmäisestä pelistä; Alan Wake, kauhutarinan kirjoittaja, on juuttunut maailmaan, jonka hän oli luonut kirjoittamalla sen todellisuuteen. Hän yrittää löytää tiensä ulos ja hänen tarinansa kietoutuu FBI-agentin Saga Andersoniin, joka on tullut Bright Fallsiin tutkimaan oudon kultin tekemiä murhia. Pian on ilmeistä, että kulttimurhat liittyvät selvästi Alan Waken ja hänen tarinoihinsa.

Kaiken kaikkiaan juoni on hieman vaikea selittää, koska se on melko monimutkainen ja hyvin taiteellinen, eli sitä voi olla vaikea ymmärtää. Tarina on kuitenkin jossain määrin ymmärrettävä ja järkevä, ja sitä on helppo seurata. Mielestäni koko tarina alusta loppuun oli poikkeuksellinen, vaikka en ymmärtänyt kaikkea, mitä se yritti kertoa.

Pelattavuus, Ohjattavuus Ja Grafiikat

En muista täysin, kuinka alkuperäistä Alan Wake -peliä pelattiin, muistan, että se oli kolmannen persoonan ampuma-selviytymiskauhu, mutta miltä se tuntui pelata, on liian kaukana historiassa, etten kyllä muista sitä. Mutta kun pelasin Resident Evil -pelien, erityisesti Resident Evil 4:n, remakeja, voin sanoa, että Alan Wake 2 tuntuu aika lailla siltä. Pidin siitä, miltä peli tuntui pelata. Se tuntui uudelta ja modernilta.

Peliä pelataan vuorotellen Alanin ja Sagan kanssa. Sagan pelattavuus on iisimpää ja hän pääasiassa yrittää koota murhat, kun Alanin pelattavuus on enemmän kauhua. Heillä molemmilla on kyllä vihollisia ammuttavana, älä siitä huoli. Pelissä on Dark Place, outo versio todellisuudesta, johon Alan oli päätynyt. Saga kokee myös todellisuuden outoja käänteitä. Alan Wake 2 on hyvin salaperäinen ja erikoinen, että sitä on vähän vaikea selittää sanoin, se on peli, joka on koettava, jotta sen ymmärtää täysin.

Pelin tarkoitus on löytää todisteita Sagan tarinassa ja yrittää löytää tie ulos Alanin tarinan Dark Placesta. Molemmilla on aseita ja vihollisia voidaan tappaa ensin osoittamalla taskulampulla ja sitten ampumalla, koska ne ovat herkkiä valolle. Pelissä voit myös päivittää statuksia ja aseitasi. Alanilla on myös outo valonkeräyssauva, jonka avulla voidaan avata erilaisia polkuja muuttamalla todellisuutta. Alanin tarinassa on myös juonitaulu, joka voi muuttaa häntä ympäröivää ympäristöä kirjoittamalla tarina todellisuuteen. Juonitaulua ja sauvaa käytetään pulma elementteinä pelissä.

Pelasin tämän helpoimmalla vaikeusasteella, koska teen aina niin — ainakin ensimmäisellä peli kerralla — enkä kokenut sitä liian vaikeaksi.

Kuten aiemmin sanoin, peli tuntui Resident Evil 4 -versiolta. Ohjattavuus oli hyvä ja pidin niistä. Jouduin kuitenkin säätämään ohjaus asetuksista hieman, jotta ne tuntuivat vieläkin paremmalta.

Visuaalisesti Alan Wake 2 näytti todella nykyaikaiselta. Remedy on tehnyt valtavan työn saadakseen pelin näyttämään hyvältä. Kaikki valot ja varjot näyttivät uskomattomilta. Taidesuuntaus on myös jotain, mitä en ole vielä kokenut videopelissä; siinä oli paljon hienoa live-action-videon ja grafiikan sekoitusta.

Viimeinen Sana

Pelasin Alan Wake 2:n läpi noin 18 tunnissa ja nautin ajastani sen parissa todella paljon. Ainoa negatiivinen asia — jos minun on pakko sanoa — oli se, että joskus olin hieman hämmentynyt minne mennä ja jotkin alueet olivat hämmentäviä, varsinkin Alan Waken osuus. Peli oli kaikin puolin erinomainen kokemus ja suurin osa siellä olevista asioista on pelattava, jotta sen ymmärtää täysin, koska koko kokonaisuus on melko… hämmentävä.

Suosittelen tätä vilpittömästi, jos omistat PS5:n tai minkä tahansa muun alustan.

Alan Wake 2 on saatavilla PS5:lle (arvosteltu), Xbox Series X|S:lle ja Windowsille.

PISTEET:

5/5

“Taidesuuntaus on myös jotain, mitä en ole vielä kokenut videopelissä; siinä oli paljon hienoa live-action-videon ja grafiikan sekoitusta.”

Julkaisupäivä: Lokakuu 27, 2023
Laji: Kauhu
Kehittäjä: Remedy Entertainment
Julkaisija: Epic Games
Alustat: PS5 (Arvosteltu)
Xbox Series X|S
Windows

 
NÄMÄ SIVUT OVAT MAINOSVAPAAT

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.