Tämän ja muut pelit löydät edullisesti osoitteesta www.konsolinet.fi

Ensivaikutelma

Until Dawn on varmasti tuttu kaikille pelaajille. Pelistä tuli heti suoranainen kulttihitti sen uudenlaisen pelityylin takia. Pelin pääteemana on tehdä valintoja, joilla on omat seurauksensa, ja välillä antaen pelaajalle hädin aikaa tehdä päätös. Until Dawnin tarina oli kiehtova juonenkäänteillään ja pelityyliltään.

Supermassive Games tulee takaisin Man of Medan -pelillä, joka on ensimmäinen osa The Dark Pictures Anthology -sarjaa. Pystyykö Man of Medan samanlaiseen huippusuoritukseen kuin Until Dawn?

The Dark Pictures Anthology: Man of Medan_20190820002702

Tarina

Neljä kaverusta lähtevät koskemattomien hylkyjen etsintäretkelle Etelä-Tyynenmerelle. He vuokraavat pienen laivan kapteenilla, mutta retki menee pahasti pieleen ja he ajautuvat tuuliajoilla olevaan isoon sotalaivaan Toiselta maailmansodalta. Pian he huomaavat laivan olevan vaarallinen kummituslaiva ja heidän epätoivoinen pako alkaa.

Kokonaisuudessaan tarina Man of Medanissa on hyvä twisteineen ja seurauksineen, joita en osannut odottaa. Pelasin pelin kahdesti, ensin tehden pelin valinnat sen mukaan, joita tekisin luonnollisesti, mutta se ajoi lopulta kahden ystävän karuun kuolemaan. Toisella pelikerralla tiesin tarinan juonen ja tein kaikki valinnat päinvastaisesti ja sain sillä melkein pelastettua kaikki, kunnes lopussa pieni virheeni saikin yhden kaveruksen hengiltä.

Tarina on karu ja mukautuu sitö myöden, kun pelaaja tekee valintoja. En tiedä kuinka monta loppua ja seurausta pelissä on. Uskon variaation kuitenkin olevan laaja. Tarinan osalta pidän Man of Medanista ja siitä kuinka tarina oli kerrottu.

The Dark Pictures Anthology: Man of Medan_20190819135416

Pelattavuus & Ohjattavuus

Man of Medanin pelityyli seuraa suoria jalanjälkiä Until Dawnin kanssa ja se on hyvä asia, koska pelityyli on täydellinen tällaiselle pelille. Peli on kuin interaktiivinen elokuva, jossa pelaaja tekee valintoja ja voi ohjata hahmoja ympäriinsä. Pelaajalle ei kuitenkaan anneta ikuisuutta tehdä päätöstä ja onkin hyvä, jos pelaaja oppii, että hiljaisuus ja tekemättä mitään voi johtaa hyviin tuloksiin.

Ohjattavuudeltaan peli oli hieman kankea. Tuntui, kuin pelissä olisi pieni viive ohjauksen kanssa ja hahmojen liikuttelu oli jokseenkin kömpelöä. Koska kamera on lukittuna aina tiettyyn kuvakulmaan, joka vaihtelee yhtäkkiä, sitä mukaa kun pejaana etenee. Se tuo mieleen 90-luvun Resident Evil -pelit. Vaikka tyyli on vanhahtava, tiedän sen olevan parhain ratkaisu toteuttaa Man of Medanin tarina ja pelattavuus. Kuvakulmat oli aseteltu huolella ja joskus tuntui siltä, kuin pelaaja olisi salainen kurkistelija piilossa taka-alalla.

The Dark Pictures Anthology: Man of Medan_20190819131651

Grafiikat

Hahmomallit näyttivät upeilta ja hyvin eläviltä. Tapa, jolla he liikkuivat ja puhuivat oli hyvin realistista, mutta ajoin he näyttivät kankeilta. Joidenkin hahmojen kasvonilmeet näyttivät välillä puolikuolleilta, joka enimmäkseen huvitti. Täydellinen Man of Medan ei ole, mutta PS4 Pro -konsolille visuaalit ovat huippulaatua.

The Dark Pictures Anthology: Man of Medan_20190819115344

Äänimaailma

Ääninäyttely Man of Medanissa on Hollywood -elokuvalaatuista ja se onkin yksi parhaimmista asioista koko pelissä. Äänitehosteet ja musiikki oli tehty huolella, mutta säikäytyskohdat alkoivat käymään halvaksi pidemmän päälle. Koko äänimaailmasta ei ole sinänsä mitään negatiivista sanottavaa.

r5ssvjp65fqmlozdbxoh

Vaikeusaste

Tämä kohta on hieman hankala laittaa lyhyeen lauseeseen. Peliä ei itsessään ole vaikea pelata, sitä voi huoletta pelata kuka tahansa, koska ohjattavuus ja pelattavuus on todella helppoa. Vaikeus tulee esiin pelin nopeissa kohdissa, jossa pelaajalla on vähän aikaa tehdä ratkaiseva päätös tai suorittaa oikein QTE. Jostain syystä opin valitsemaan vaihtoehdon joka kerta, mutta sitten muistin ettei minun ole pakko. Joskus mitään tekemättä saa aikaan hyviä tuloksia. Päätavoite on yrittää pelastaa kaikki hahmot karmaisevasta kummituslaivasta, mutta pelaajan jokaisella päätöksellä on seurauksensa. Tämä on Man of Medanin vaikeusaste; tehdä päätöksiä tunteiden ja logiikan väliltä.

Pinup_website

Loppuvaikutelma

Man of Medan sai kyllä pelihyllystäni erikoispaikan, aivan kuten Until Dawn. Olen varma, että The Dark Pictures Anthology tulee olemaan menestyksekäs tulevaisuudessa. Yliluonnollisen kauhun ystäville tämä peli on pakko-ostos, tai oikeastaan kenelle tahansa, kunhan osaa pitää ohjainta kädessä ja uskaltaa sukeltaa pelin kauhuiseen kummituslaivaan.

Arvostelukopion on toimittanut julkaisija

 

manofmedanarvostelu.png

pegi16_agerating_02Jun14 language violence logo-supermassive-games Bandai_Namco_Entertainment_logo

JULKAISUPÄIVÄ: 30.08.2019
LAJI: Kauhu / Seikkailu
KEHITTÄJÄ: Supermassive Games
JULKAISIJA: Bandai Namco
ALUSTAT: PlayStation 4
Xbox One
Microsoft Windows

Sponsori:

konsolinet_uusi_logo

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.