konsolinet_uusi_logo

Tämän ja muut pelit löydät edullisesti osoitteesta www.konsolinet.fi

 

2019101312531900-E0271681F1AC755DDE5456B234024A96

(Testattu Switch Pro Controller -ohjaimella ja konsoli dockissa)

Yoshin askartelu maailma

Yoshi’s Crafted World on täysin uudenlainen seikkailupeli, jonka tiesin hankkivani heti sen julkaistua. Edellinen peli Yoshi’s Woolly World oli mukavaa ajanvietettä, joskin hieman vaikea. Peli oli Wii U -konsolille, josta tuntuu olevan ikuisuus, kun siihen konsoliin olen koskenut. Yoshi tulee nyt uudenlaisella pelityylillä, joka seuraa perus sivuttainvierivältä tasoloikalta, mutta jokaisessa kentässä on etu- ja takaosa. Takaosalle mentäessä, peli siirtyy kokonaan toiselle puolelle, missä kentän voi pelata läpi eri tavalla ja etsiä kaikenlaisia piilotettuja salaisuuksia. Tämä tosiaankin innosti minua vieläkin enemmän pelaamaan Yoshi’s Crafted World:iä.

2019101313295800-E0271681F1AC755DDE5456B234024A96

T. Yoshisaur Munchakoopas on Yoshin koko nimi

Verrattuna edelliseen peliin, Yoshi’s Crafted World on kyllä todella monipuolinen ja shy-guy-parachuteluonnollinen kehitys eteenpäin. Pelissä ei yksinomaan pelattu etu- ja takaosassa, vaan välillä myös keskellä ja yhdistäen eri pelityylejä ja kuvakulmia, tehden pelikokemuksesta todella vaihtelevan, joka aina on hyvä pidemmille peleille.

Yoshi’s Crafted World:in tarina oli ihan OK, vaikkakin se tuntui jokseenkin tutulta, mutta kuten olen aiemminkin sanonut, niin kaikki Mario-saaga pelit eivät ole tunnettuja juonistaan vaan pelattavuudesta, grafiikoista, musiikista ja kehittäjien luovuudesta. Yoshi’s Crafted World lukeutuu myös tähän listaan, koska lähes kaikki mitä pelissä oli tuntui uudelta kokemukselta — tietenkin lukuunottamatta munien ampumista. Tarinassa tunnettu pahis Kamek ja Baby Bowser ryöstävät Sundream Stonen pudotellen sen jalokivet pitkin poikin maailmaa. Yoshi lähtee uhkarohkeaan seikkailuun keräämään jalokivet takaisin.

2019092823141900-E0271681F1AC755DDE5456B234024A96

Yoshi’s Crafted Island

Yoshi’s Crafted World:issä ei ainoastaan täydy juosta jokainen kenttä läpi, vaan peli tarjoaa paljon pulman ratkaisuja, haasteita, keräiltävää, etsiä piilotettuja asioita ja keksiä eri keinoja vuorovaikuttaa ympäristöön. Menemällä kentän toiselle puolelle haasteet kasvavat ja tuovat peliin uutta näkymää.

shy-guy-balloonOhjaimet tuntuivat hyviltä, vaikkakin alussa niissä on hieman opeteltavaa. Ainoa vaikea asia oli munien ampuminen, koska tähtäys oli aina jokseenkin hankalaa, varsinkin tilanteissa, joissa liikuttiin nopeasti. Yoshille pystyi myös keräilemään kaikenlaisia asuja, jotka eivät olleet vain koristeena, vaan ne tarjosivat hieman suojaa, yleensä ne ottivat vastaan muutaman osuman.

Visuaalisesti Yoshi’s Crafted World näytti upealta. Grafiikat olivat siistit ja ympäristön esineet olivat yksityiskohtaisesti tehtyjä, macro ja sumennus efektit loivat tunnelman siitä kuin kentät olisivat pieniä dioramoja.

2019092822212300-E0271681F1AC755DDE5456B234024A96

Yoshi’s New Story

Olen todella tyytyväinen Yoshi’s Crafted World pelin kokonaisuuteen. Lukuisat kentät ja niiden vaihteleva pelattavuus ja visuaalinen näky oli aina hauskaa pelata. Peli ei tuo esille juurikaan mitään negatiivista sanottavaa.

Yoshi’s Crafted World on peli, jonka jokainen Switchin omistajan tulisi pelata. Sen uudenlainen pelattavuus ja mielikuvitukselliset kentät varmasti jaksavat pitää pelaajan kuin pelaajan innostuneena. Jos unohdin mainita, niin Yoshi’s Crafted World on myös paikallinen kaksinpeli, eli saat ystäväsi mukaan seikkailuun :]

 

PISTEET:

5/5

 

“efektit loivat tunnelman siitä kuin kentät olisivat pieniä dioramoja”

 

 

E_ESRB_agerating_us_02Jun14 3 Screenshot 42 switch-logo my-nintendo

JULKAISUPÄIVÄ: 29.3.2019
LAJI: Toiminta, Tasoloikka
KEHITTÄJÄ: Good-Feel
JULKAISIJA: Nintendo
JAKELIJA: Bergsala
ALUSTA: Nintendo Switch

 

 

konsolinet_uusi_logo

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.