konsolinet_uusi_logo

Tämän ja muut pelit löydät edullisesti osoitteesta www.konsolinet.fi

Concrete Genie_20191014210110

Harmaata betonia

Concrete Genie on peli, joka kokeilee jotakin uutta. Pelissä pystyy maalaamaan seinille eloon tulevia asioita, mikä kuullostaa kiinnostavalta—mutta tylsältä samaan aikaan, koska maalata voi vain pelin tarjoamia kuvioita. Minun piti kylläkin muistuttaa itseäni siitä, kuinka vaikea PS4 ohjaimella on piirtää itse, joten tarjoamalla kuvioita helpottaa pelaamista ja lopulta se tuntuu juuri oikealta ratkaisulta Concrete Genie:lle. Mutta onko se enää maalaamista vai tarrojen lätkimistä seinille?

Concrete Genie_20191014184145.jpg

Siveltimen henki

Pelin tarina kertoo yksinäisestä pojasta, joka löytää maagisen siveltimen, jolla hän pystyy maalaamaan elollisia asioita. Hän asuu kylässä nimeltä Denska, (joka on kuin ruotsinkielinen sana Tanskalle [Danska]) jossa on erittäin synkkä, tylsä ja masentava ilmapiiri. Hänen tehtäväkseen tulee pelastaa kaupunki vahingoilta ja poistaa korruptio, joka ilmenee ongelmien ratkaisuna, apunaan seiniin maalatut olennot.

Ainoana isona esteenä on se, ettei seinissä elävät olennot pysty poistumaan seinästä tai hyppimään seinästä seinään tai menemään tiettyjen esteiden läpi. Olennot pystyvät tekemään jokainen erilaisia asioita ja pulmien ratkomiseksi pelaajan täytyy luoda oikeanlaisia olentoja. Ne voivat olla lähes minkä muotoisia, kokoisia tai vaikka ylös alaisin, ja tietenkin ne tarvitsevat jäseniä toimiakseen. Olennot tuntuivat kuin Tamagotcheilta alkaessaan vaatimaan asioita joista pitivät, kuten perhosia tai omenoita syödäkseen — ne eivät totelleet käskyjä, mikäli olivat kiukkuisia. Seiniä täytyi myös koristella paljon maalaamalla ja tuoda kaupunkia eloon ja tehdä siitä vähemmän masentava.

Pelaajan täytyy myös varoa ilkeitä nulikoita, jotka tykkäävät kiusata häntä. Minusta se oli helppoa harhautella heitä hyppimällä katosta toiseen. Puzzlet olivat hyvin suunniteltuja ja jokainen tuntui erilaiselta. Juoni oli suhteellisen hyvä, vaikkei se mikään innostavin minun mielestäni ollut.

Concrete Genie_20191014152752.jpg

Toimiiko se edes?

Ajattelin, että tällainen teknisesti vaativa peli alkaa kyllä jumittamaan jossakin vaiheessa — ja se alkoi. Peli alkoi hidastumaan ja lagaamaan, vaikka käytin PS4 Pro -konsolia ja nopeaa SSD -asemaa. Tämä oli yksi turhauttavista asioista Concrete Genie:ssä. Jouduin maalailemaan dynaamisia, liikkuvia kuvia kaupungin seinät täyteen ja niiden lomassa ohjailemaan olentoja, pelihahmoa, kameraa, jne. Tässä on varmaankin se syy, miksi Concrete Genie oli kehitteillä todella monta vuotta. Kehittäjällä varmastikin oli paljon optimoitavaa ja sähellettävää saadakseen kaiken tämän toimimaan.

Kaiken kaikkiaan pidin Concrete Genie:n tahdista, pulmista, bosseista, mutta siltikin kaikki vaikutti hieman tylsältä kokemukselta. Visuaalisesti kaikki näytti upealta, mutta tylsäksi teki monet yksitoikkoiset asiat ja usein epävarmuus mitä täytyi tehdä. Pelattavuus oli lähes kokonaan lineaarinen, joskin välillä käyden edellisissä paikoissa. Pelissä on ihan OK ääninäyttely, mikä on aina eduksi. Jos tämä peli olisi vain tullut ulos kolmisen vuotta sitten PSVR:n julkaisuun, niin tämä peli olisi suorastaan ollut hitti.

Concrete Genie_20191014205830.jpg

Joo ja Ei

Loppua kohden bossi taistelut kävivät hieman väkisin väännetyksi ja taistelut eivät tuntuneet loppuvan ikinä, mutta päästyäni pelin läpi olin tyytyväinen. Visuaalinen ulkonäkö Concrete Genie:ssä on kaunis, kontrollit kunnolliset, hyvä tarina ja tarinankerronta, mutta tekninen puoli hieman pielessä. Oli myös yllättävää, että pelin hinta on ainakin puolet normaalista, vaikka se on mielestäni suhteellisen pitkäkestoinen. Vaikka Conrete Genie ei ole täydellinen, on se silti jokaisen senttinsä ansainnut. Suosittelen peliä, koska se on erikoinen ja jotakin uutta. Pelissä riittää tekemistä ja seinillä elelevät otukset ovat sööttejä :]

 

 

PISTEET:

4/5

“Olennot tuntuivat kuin Tamagotcheilta

 

 

12 contentdiscriptors_violence_12sept13

JULKAISUPÄIVÄ: 09.10.2019
LAJI: Seikkailu
KEHITTÄJÄ: Pixelopus
JULKAISIJA: Sony Interactive Entertainment
ALUSTA: PlayStation 4

konsolinet_uusi_logo

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.