NÄMÄ SIVUT OVAT MAINOSVAPAAT

VAIN PS5:SELLE

Oli itsestäänselvyys, että hittipeli Horizon Forbidden West sai DLC:n, aivan kuten ensimmäinen peli Horizon Zero Dawn. Vaikka Horizon Forbidden West julkaistiin PS4- ja PS5-konsoleille, tällä kertaa DLC oli vain PS5:llä. Ymmärrän, mihin kehittäjä Guerrilla Games oli menossa tällä; he halusivat tarjota parhaan kokemuksen, ja hyvin vanhentunut PS4-laitteisto ei todennäköisesti pystynyt siihen.

Laittoiko kehittäjä tällä odotukset liian korkealle?

KAUNIS HORIZONMAAILMA

(Ennen kuin voit pelata Burning Shorea, sinun on pelattava Horizon Forbidden Westin päätarina suorittamalla viimeinen päätehtävä Singularity).

Burning Shores DLC jatkaa tarinaa Aloystä, pelisarjan päähenkilöstä. Tällä kertaa Aloy matkustaa etelään, joka tunnettiin aiemmin nimellä Los Angeles. Alue on muovautunut saaristoksi. Uusi uhka odottaa, ja Aloyn on pysäytettävä se hinnalla millä hyvänsä. Matkalla hän törmää uusiin hahmoihin ja heimoihin.

Tarina oli hyvä, eikä se sisältänyt mitään ylimääräistä. Kaikki rakentui hyvin tarinassa koko pelin ajan loppuun asti. Aloy on hahmona edelleen hyvin yksivärinen, aina jännittynyt – mutta tällä kertaa hän osoitti muita tunteitaan. Lopulta saatoimme todistaa Aloyn seksuaalisuutta, mikä oli kiva VIHDOINKIN nähdä.

Pelin pelattavuus ei käytännössä saanut mitään uutta, lukuun ottamatta uusia aseita, joita en edes käyttänyt. Kun pelasin Zero Dawnia ja Forbidden Westiä, pysyn yleensä vain muutamassa tärkeimmässä aseessa. Minusta on vain hankalaa yrittää käyttää monia erilaisia aseita taistelussa, kun ne ovat yleensä erittäin nopeatempoisia ja tuskin ehdit reagoida mihinkään. Jotkut kokeneemmat pelaajat pitävät näistä ylimääräisistä aseista ja vaikeimmissa vaikeusasteissa vain jousen käyttäminen ei auta lainkaan.

Burning Shores ei ollut vaikea peli, lukuun ottamatta loppuosaa, jossa Aloy ottaa paljon osumia, joita on erittäin vaikea välttää. Yleensä pelaan pelejä ensin helpolla vaikeusasteella ja seuraavaksi normaalilla. Pelasin Burning Shoresia Normalilla, mutta jouduin säätämään vaikeutta viimeisessä pomossa. Tämä ei kuitenkaan ole minulle mitään uutta.

Pelissä oli myös paljon löydettävää — enemmän kuin vain tämän DLC:n päätarina — piilotettuja asioita ja sivutehtäviä. Pelissä oli itse asiassa vain kolme uutta konetyyppiä (jos ei lasketa viimeistä bossia), mikä oli mielestäni melko vähän. Mutta tämähän oli vain DLC, joten se todennäköisesti oli ihan riittävä.

Kaikki grafiikat olivat yksinkertaisesti upeita. Aivan kuten peruspelissäkin; kaikki ympäristöt näyttivät reheviltä ja realistisilta. Hahmojen mallit ja yksityiskohtaiset kasvot, ja iho oli elävän näköinen. Teknisesti Burning Shores toimi sujuvasti, jos kuvanopeuden pudotuksia oli, en ainakaan niitä huomannut. No, huomaan niitä harvoin, ellei ne ole hyvin havaittavissa. Huomasin paljon grafiikoiden yhtäkkisiä ponnahduksia lentäessäni koneeni kanssa ja pieniä graafisia ongelmia siellä täällä, mutta se ei ollut mitään peliä rikkovaa. Näin myös vähän laiskaa suunnittelua; seinien ja kivien sisään oli juuttunut tavaroita, joita en pystynyt keräämään.

Burning Shores hyödyntää Kosketuspalautetta ja Mukautuvia Liipaisimia ohjaimen kanssa. Se on aina mukava viimeinen silaus saada pelaaja uppoutumaan peliin.

LOPPUSANAT

Burning Shores DLC oli melko nautinnollinen kokemus. Päätarina oli noin 7 tunnin mittainen, eikä minulla ollut sen kanssa tylsiä hetkiä. En usko, että minulla on paljon muuta sanottavaa kuin, että suosittelen tätä, jos omistat jo peruspelin ja PS5:n.

Horizon Forbidden West: Burning Shores on saatavilla vain PS5:lle hintaan 19,95.

PISTEET:

5/5

“Kaikki grafiikat olivat yksinkertaisesti upeita. Aivan kuten peruspelissäkin; kaikki ympäristöt näyttivät reheviltä ja realistisilta. Hahmojen mallit ja yksityiskohtaiset kasvot, ja iho oli elävän näköinen”

Julkaisupäivä: Huhtikuu 19, 2023
Laji: Toiminta
Kehittäjä: Guerrilla games
Julkaisija: Sony Interactive Entertainment Europe
Alustat: PS5 (Arvosteltu)

 
NÄMÄ SIVUT OVAT MAINOSVAPAAT

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.