NÄMÄ SIVUT OVAT MAINOSVAPAAT

Uudistus 18 vuoden jälkeen

Kun Resident Evil 4 julkaistiin GameCubelle ja PS2:lle vuonna 2005, se oli valtava menestys. Pelissä oli uusittu pelimekaniikka ja grafiikka. Resident Evil 4:n kaltaista peliä ei vielä ollut, ja oli selvää, että ne jatkaisivat tyyliä tulevissa peleissä. Se oli totta, sillä kun Resident Evil 5 ilmestyi, siinä oli melkein täsmälleen sama mekaniikka.

Capcom oli tehnyt remakeja vanhemmista Resident Evil -peleistä jo jonkin aikaa, ja oli vain ajan kysymys, että Resident Evil 4 Remake julkaistaan. Voiko tämä Remake kuitenkin voittaa alkuperäisen pelin?

Uudistettu Mekaniikka

Resident Evil 4 kertoo tarinan Leon S. Kennedystä, joka on Resident Evil 2 -pelin päähenkilö, ja nyt hän on Yhdysvaltain hallituksen erikoisagentti. Presidentin tytär kidnapattiin ja hänen jälkensä johtavat eurooppalaiseen maaseutukylään (jossain päin Espanjaa). Leon lähetetään pelastamaan hänet hinnalla millä hyvänsä.

Tarina alkaa hyvin yksinkertaisesti, mutta pian Leon saa selville, että kyläläiset oli vallannut loinen ja tehnyt heistä hulluja tappajia. Sitten hän saa selville, kuinka kyläläisiä ja muita vihollisia johtaa paha Saddler, joka oli laittanut loisen presidentin tyttäreen Ashleyyn.

Se, miten tarina alkaa ja etenee, esittelee uusia hahmoja, on erittäin hyvin rakennettu, eikä tarinankerronnassa ollut tylsää hetkeä. Peli oli jokseenkin alkuperäisen kaltainen, mutta osa sisällöstä oli leikattu pois, mutta siihen oli lisätty paljon täydentämään Resident Evil -lorea entisestään.

Pelin mekaniikkaa uudistettiin jälleen. Se oli silti kolmannen persoonan ammunta, mutta tällä kertaa Leon voi liikkua ja tähtää samaan aikaan. Hän osaa myös tehdä enemmän lähitaisteluhyökkäyksiä ja veitsellä oli tällä kertaa suurempi rooli. Veistä voidaan käyttää torjumaan ja estämään vihollisen hyökkäyksiä, estämään moottorisahan hyökkäyksiä, tekemään hiipimistappoja, antamaan viimeinen isku tapetuille vihollisille ennen kuin ne ehtivät muuttua hirviöiksi, jopa joissakin pomotaisteluissa oli live-veitsitaisteluja. Tällä kertaa kuuluisa Krauserin pomotaistelu ei ollut Quick Time Event, joten veitsitaistelu oli paljon jännittävämpi. Muuten pelattavuus oli lähes sama kuin alkuperäisessä, tietysti koko kokemus oli päivitetty vuoteen 2023.

Graafisesti Resident Evil 4 -remake näyttää hämmästyttävältä. Se on todellakin parhaan näköinen peli koko Remake-saagasta. Peli pyörii 60 kuvaa sekunnissa ja pelissä on joitain graafisia asetuksia, joista pelaaja voi valita; yksi suosii suorituskykyä ja toinen kuvaruudun nopeutta. Pelissä oli myös asetus hiuksille. Voi valita normaalit hiusten ulkoasun tai jotain, jota kutsutaan “hair-strands”, mikä sai hahmojen hiukset näyttämään kuin sampoomainoksessa. Hiukset olivat ylipuhtaat ja kuivat, vaikka hahmot kävivät läpi veden ja rankan sateen.

Kaiken kaikkiaan peli oli lähes alkuperäisen kaltainen, mutta kaikki alueet, ja periaatteessa kaikki muu, uusittiin ja tehtiin näyttämään peliltä, joka ilmestyi vuonna 2023. Tietysti huomasin, että jotkut pienet paikat tai yksityiskohdat olivat erilaisia, mutta se ei ollut ei mitään peliä muuttavaa. Jopa kauhuaspektia paranneltiin, koska alkuperäinen oli enemmän toimintaa painottava. Peli tukee Kosketuspalautetta ja Mukautuvia Liipaisimia, joita käytettiin pelissä hienosti.

Viimeinen selviytyjä

Resident Evil 4 remake oli hieno kokemus. Pelasin tämän läpi noin 12 tunnissa (kolme istuntoa). Pelillä on myös suuri uudelleenpelattavuusarvo, koska niin kovasti kuin yritin, en pystynyt suorittamaan kaikkia sivutehtäviä tai keräämään jokaista kerättävää ensimmäisellä pelikerralla. Pelissä on myös pistemekaniikka, joten jokainen pelikierros antaa pelaajille pisteitä, joilla voi kerätä patsaita, uusia vaatteita tai aseita, joten pelaamista riittää.

Resident Evil 4 oli mukava yllätys ja suosittelen sitä kaikille, jotka pitävät tämäntyyppisistä peleistä. Resident Evil 4 on saatavilla PS5:lle (arvosteltu), PS4:lle, Xbox Series X|S:lle ja PC:lle.

PISTEET:

5/5

“Jopa kauhuaspektia paranneltiin, koska alkuperäinen oli enemmän toimintaa painottava”

   

Julkaisupäivä: Maaliskuu 24, 2023
Laji: Toiminta / Seikkailu / Kauhu
Kehittäjä: CAPCOM
Julkaisija: CAPCOM
Alustat: PS5 (Arvosteltu)
PS4
XBOX SERIES X|S
WINDOWS

NÄMÄ SIVUT OVAT MAINOSVAPAAT

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.