Nämä sivut ovat mainosvapaat

Iso harppaus eteenpäin

PSVR:n julkaisusta on kulunut seitsemän vuotta. Ostin järjestelmän julkaisun yhteydessä ja nautin muutamista peleistä. Yleensä kun Sony julkaisee uuden järjestelmän, sille on tehty Astro -peli. PSVR sai Astro Bot Rescue Missionin ja PS5 Astro’s Playroomin. Pelit tehtiin niin, että järjestelmään ja sen ominaisuuksiin tutustuminen on helppoa innovatiivisen pelin kautta. PSVR sai jopa demolevyn, jolla oli paljon hyviä pelejä, jotka myös saivat pelaajat tutustumaan järjestelmään.

PSVR2 julkaistiin 22. helmikuuta 2023, eikä se valitettavasti saanut Astro -peliä eikä demolevyä. Se on todella surullista, koska olen aina nauttinut noista peleistä. PSVR2 pelijulkaisut ovat hyvin laihoja. Arvosteua varten pelasin uusia PSVR2 nimikkeitä ja demoja. Tämä on minun mielipiteeni järjestelmästä ja sen uusista ominaisuuksista viikon käytön jälkeen.

ENSIvaikutelmat, KUVAN LAATU, Ohjaimet JA Huonemittakaava

Ensivaikutelmani, kun avasin paketin, olivat positiiviset. PSVR2 oli pakattu hyvin yksinkertaisesti, eikä siinä ollut mitään ylimääräistä vaivaa. Kytkin järjestelmän vain yhdellä USB-C johdolla ja käynnistin PS5:n. Konsoli tunnisti heti PSVR2 järjestelmän ja se sai minut käymään asetukset läpi. Kaikki asetukset olivat yksinkertaisia ja erittäin helppokäyttöisiä. Järjestelmä tarvitsee valoa toimiakseen, jotta järjestelmän kamerat voivat seurata ympäristöäsi, joten PSVR2:ta ei voi pelata pimeässä huoneessa. Se ei myöskään tarvitse PS-kameraa toimiakseen.

Huomasin heti ei-VR tilassa (Cinematic Mode), että kuvanlaatu oli melko epäselvä. Asetin linssin etäisyyden uudelleen, mutta kuvanlaatu muistutti minua paljon PSVR1:stä, varsinkin kun katsoin kohti näytön reunoja. Luulin, että kuva olisi ollut erittäin terävä, eikä mikään edeltäjänsä kaltainen. Tietysti kuvanlaatu oli monta kertaa terävämpi kuin alkuperäisessä järjestelmässä, mutta PSVR2:ssa on sopiva kohta, jossa kaikki näyttää hyvältä.

Ostin Horizon Call of the Mountainin ja käynnistin pelin. Pelin alkaessa se sai minut käymään läpi joitakin asetuksia, mutta ennen pelin käynnistämistä kävin esteettömyysasetukset läpi. Olin yllättynyt. Siellä oli paljon asetuksia, joita pystyin säätämään. En tiennyt mitä ne kaikki tarkoittivat, koska en ole vielä pelannut peliä. Peliä voi pelata istuen tai seisten, mieluummin istuen, joten valitsin sen. Aloitin pelin ja vau. Se näytti kauniilta, eloisalta ja terävältä. Kuvanlaatu oli paljon parempi, eikä yhtään niin kuin Cinematic Modessa.

Hetken pelattuani huomasin, että käteni menivät paljon ulos pelialueelta. Korjasin tämän siirtymällä PSVR2 asetuksiin ja valitsin rajantunnistuksen keskitasosta matalaan ja laajensin pelialueen kokoa. Huomasin myös, kuinka kosketus/sormiseuranta ei toiminut ollenkaan. Hahmoni sormet tekivät kaikenlaisia eleitä, vaikka en itse tehnyt niitä. Muissa peleissä minulla ei kuitenkaan ollut tätä ongelmaa.

Huomasin kuinka vaikeaa oli siirtää hahmoani alkuasetusten mukaan. Pelissä jouduin muuttamaan asetuksia niin, että pääsin liikkumaan vapaasti ja kääntymättä napsahtamatta, otin myös vinjetin pois. Se on tarkoitettu pelaajille, jotka sairastuvat helposti pahoinvointia ja vinjetin pitäisi auttaa siinä, että reunat tummuvat liikkuessa. Olen aina pitänyt VR peleistä, joiden avulla voit liikkua vapaasti ja ilman napsahtelua tai teleportaamista, sillä se tekee kaikesta niin paljon realistisempaa pelattavaa. En saanut lainkaan kuvotusta tai minkäänlaista pahoinvointia.

Valitettavasti ohjaimien akku loppui 30 minuutin pelaamisen jälkeen, joten minun piti lopettaa pelini ja ladata ohjaimia. Ilmeisesti valmistaja ei ollut ladannut niitä tarpeeksi. Sense-ohjainten täyteen lataaminen kestää vain 1-2 tuntia. Suosittelen ostamaan PlayStation VR2 Sense Controller Charging Stationin. Voit ladata molemmat ohjaimet helposti sillä.

Ohjaimet (Sense-ohjaimet) ovat hyvin samanlaisia kuin DualSense-ohjaimet (PS5), koska niissä oli myös Kosketuspalaute ja Mukautuvat Liipaisimet. Ainoa asia, mitä heillä oli ylimääräistä, oli sormen/käden seuranta. Huomasin, että Kosketuspalautteen tärinä oli heikompi kuin DualSense ohjaimessa. Myös ihmiset, joilla on suuret kädet, saattavat pitää Sense-ohjaimia liian pieninä.

PSVR2 vaatii 2m x 2m (6,7″ x 6’7″) tilaa roomscale-pelitilaa (Huonemittakaava) varten. Sinun on siis mitattava pelialueesi, että se on vähintään vaadittu tila, muuten Huonemittakaava pelitilan vaatineita pelejä ei voida pelata. Minulla ei ole siihen tarvittavaa tilaa, joten en voi (todennäköisesti) pelata noita pelejä, koska minulta uupuu noin 50 cm tarvittavaa tilaa. PS Storessa ilmoitetaan, mitä pelitiloja peli tukee. Järjestelmä sopii myös elokuvien tai pelkän vanhan YouTuben katseluun.

Loppumielipide

Vaikka PSVR2 on melko kallis, maksoin järjestelmästä 640€ ja latausasemasta 50€. Eli vähän alle 700€ hankin itselleni loistavan VR-järjestelmän, tottakai se vaatii myös PS5-järjestelmän toimiakseen, joten kokonaishinta nousee yli 1200€. Puhumattakaan peleistä. On selvää, että koko kokemus ei ole ihmisille, jotka eivät halua käyttää rahaa tai eivät pidä pelistä niin paljoa. Minulla ei henkilökohtaisesti ollut rahaa ostaa järjestelmää ja pelejä, joten säästin kuukausia saadakseni tämän.

Vaikka PSVR2 ei saanut demolevyä, järjestelmälle on saatavilla demoja. Kirjoitushetkellä voit kokeilla Cosmonious High Demoa, Star Wars: Tales from the Galaxy’s Edgeä, Song in the Smoke: Rekindlediä ja Resident Evil Villagen VR-tilan pelidemoa. Sitten on myös kokeiluversioita, jos sinulla on PS Plus Premium joihinkin peleihin, kuten Puzzling Placesiin ja Horizon Call of the Mountainiin.

PSVR2 on valtava harppaus tekniikassa ja pelaamisessa. En tiedä paljon muista VR-järjestelmistä, koska olen aina käyttänyt vain PSVR-järjestelmää ennen. Mitä olen pelannut ja kokenut PSVR2:sella viikon aikana, suosittelen sitä lämpimästi. Ainoa negatiivinen asia siinä on, että pelijulkaisut ovat melko olemattomia.

PISTEET:

5/5

“Kytkin järjestelmän vain yhdellä USB-C johdolla”

Julkaisupäivä: Helmikuu 22, 2023
Laji: –
Kehittäjä: SOny
JUlkaisija: Sony
Alustat: PS5 (Arvosteltu)

 Nämä sivut ovat mainosvapaat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.