Nämä sivut ovat mainosvapaat

Jatko-osa palkitulle pelille

A Fisherman’s Tale julkaistiin PS4 (PSVR) ja Windows -alustoille 22. tammikuuta 2019. Peli sai Metacriticin mukaan “suhteellisen hyviä” arvosteluja. Jatko-osa, Another Fisherman’s Tale, julkaistiin äskettäin. En koskaan pelannut ensimmäistä osaa, mutta tätä jatko-osaa halusin ehdottomasti kokeilla.

Tarina, pelattavuus, Ohjattavuus ja Grafiikat

Another Fisherman’s Tale:n tarina kertoo kalastajasta Bobista, joka haaksirikkoutuu ja hänen nukkerunkonsa hajoaa. Ensimmäinen asia, jonka pelaajan on tehtävä, on saada Bobin ruumiinosat yhteen — sitten itse tarina alkaa. Bob lähtee mieleenpainuvaan seikkailuun löytääkseen mystisen Libertalia-nimisen paikan. Matkallaan hänen täytyy käydä läpi kaikenlaisia esteitä, pulmia ja hahmoja. Tarina kerrotaan hänen tyttärensä Ninan silmin, joka löytää pienoiskokoelman kellarista ja yrittää koota tarinaa yhteen.

Tarina oli hyvä ja sydäntä lämmittävä (jopa vähän ajatuksia hierova) ja se pysyi koossa alusta loppuun asti. Pidin myös kaikista hahmoista ja kuinka heidät oli kuvattu.

Pelin kulku ja ohjattavuus olivat kunnossa, mutta niissä oli kyllä hieman puutteita. Kesti jonkin aikaa tottua ohjaimiin. Alussa he tuntuivat oudolta, mutta pelaamalla totuin niihin. Mutta perusliikkuminen oli enimmäkseen taistelua. Se oli kuin humalaisen merimiehen ohjaamista. En ole varma, oliko se pelisuunnittelijoiden tarkoituksellista suunnittelua vai ei. Pelissä on alue, jossa pelaaja on veden alla ja Bobin järkevä hallitseminen oli yksinkertaisesti mahdotonta tehdä, ja yrittää ratkaista pulmia samaan aikaan.

Kun pulmista puhutaan, ne olivat melko helppoja ratkaista (muista, että tämä on peli lapsille, joten ne eivät voi olla liian vaikeita). Jotkut niistä olivat fiksuja, mutta jotkut niistä hieman raivostuttavia ohjatavuuden takia. Kaikki pulmat eivät olleet samoja ja oli jännittävää saada uusia pulmia jokaisella alueella.

Visuaalisesti pidin siitä, miltä Another Fisherman’s Tale näytti. Kaikki grafiikat olivat selkeitä, teräviä ja yksinkertaistettuja. Hahmosuunnittelu oli myös hienosti tehty, mikä antoi kaikille hahmoille oman luonteensa.

Viimeinen Purjehdus

Another Fisherman’s Tale oli melko nautinnollinen kokemus. Siinä oli erinomainen tarinankerronta, mutta kaiken sotkee huono ohjattavuus. Peli oli noin 3-4 tuntia pitkä, eikä minulla ollut sen kanssa tylsiä hetkiä. Suosittelen sitä kaikille, jotka omistavat PSVR2 -järjestelmän.

Another Fisherman’s Tale:a voi pelata PSVR2:lla ja PC:llä.

(Arvostelukopion on ystävällisesti antanut julkaisija)

PISTEET:

4/5

“Tarina oli hyvä ja sydäntä lämmittävä (jopa vähän ajatuksia hierova) ja se pysyi koossa alusta loppuun asti”

7-1 fear

Julkaisupäivä: Toukokuu 11, 2023
Laji: Seikkailu
Kehittäjä: InnerspaceVR
Julkaisija: Vertigo Games
Alustat: PS5/PSVR2 (Arvosteltu)
Meta Quest 2
Steam VR

 
Nämä sivut ovat mainosvapaat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.